Pramenovi mogu biti tako cool!

Dosadila vam je frizura? Lako je možete osvežiti ili pak potpuno transformirati uz pomoć pramenova, diskretnih ili potpuno otkačenih

Gledate se u ogledalo i zaključujete da vam definitivno treba promena, ali ne želite menjati boju kose, niti se farbati u novu nijansu. Ako želite revitalizirati frizuru i trenutnu boju, isprobajte pramenove. U današnje vreme mogućnosti su zaista neverovatne, pa samo uz pomoć pramenova možete imati potpuno drugačiji look, i uopšte nije bitno imate li smeđu, plavu, crvenu, kratku ili dugukosu. Eksperimentišite s različitim trendovima i nijansama, te zavisno o vašim željama i ličnosti odaberite ili diskretne pramenove ili pak se odlučite za nešto totalno "na krajevima". 


Prirodni pramenovi

Posvetljivanje ili potamnjivanje pramenovima je opcija za koju se možete odlučiti kada želite osvežiti kosu, ali ne želite preveliku promenu. Odlučite se za tamnije/svetlije nijanse iste boje ili pak za komplementarne boje, tako je primer kombinacija brineta s crvenkastim ili narandžastim pramenovima veoma popularna trenutno. Posavetujte se sa svojom frizerkom i raspravite o tome što najbolje odgovara kosi, tenu i vašem karakteru. 

Otkačeni pramenovi

Tko kaže da pramenovi moraju biti diskretni i neprimetni? Ako želite biti primećeni, odlučite se za neku ludu boju koja je totalno drugačija od vaše prirodne. Zelena, ljubičasta,  rozna ili plava, dobra su opcija bilo da ste brineta ili crnka – samo je na vašem frizeru da je dobro "ukomponuje" u ostatak frizure. I zapamtite, vaš stav i ličnost ključni su za ovakvu frizuru. Vodite računa i tome da, osim što uočljive pramenove treba znati nositi, a treba ih znati i čuvati -  ovde mislimo na pravilan izbor proizvoda za negu boje kose, kako ona ne bi brzo izbledela. 


"Opramenite" samo deo kose

Ko kaže da pramenove morate staviti na celu kosu. Za osveženje dovoljno je naglasiti samo deo frizure. Već i to će biti dobrodošla promena, a i možda će vam dati "varnicu" ludosti koja je uvek dobrodošla u ove letnje dane. 

Zena.hr

 

         
Veze i vezice
Matematičari otkrili formulu ljubavi
Travel
Plitvička jezera: lepota i mir
U trendu
Kafa smanjuje rizik od raka jetre
Coolinar
USKRŠNJA POGAČA
Entertainment
Zvezde koje bi se mogle razbacivati sa novcem ali umesto toga...
Wellness & Care
Masna kosa povezana u pundju
Glamour
Par saveta za tenisice