Koji oblik OBRVA najbolje pristaje Vašem licu?

Pravilno i lepo oblikovane  obrve, savršeno ističu oči u prvi plan. Naša profesionalna šminkerka Izabela Princip, ukazaće vam na osnove doterivanja obrva, kao i njihovog oblikovanja prema obliku lica. Žene ih obično ili zanemare ili počnu previše da vode računa o njima, da ih čupaju i time ih istanje i skoro istrebe. Ipak je bolje da izbegnete obe ove krajnosti. Izgled obrva nikako ne treba zanemariti, jer one mogu da izmene u potpunosti mimiku lica. Zanemarena i ''maljava'' obrva će vam dati neuredan izgled. Međutim, pravi oblik može istaći kako samu Vašu seksipilnost, tako i može pomoći da izgledate mlađe, svežije i odmornije. Zato je najvažnije pravilo kada se odlučite za čupanje obrva da ne žurite, jer na ispravku bilo kakve greške mora se čekati danima, nekad čak i nedeljama dok dlačice ponovo izrastu.

   Savet tinejdžerkama je da prvo čupanje obrva prepuste kozmetičaru ili nekom drugom stručnom licu, a za svako sledeće čupanje, samo da prate tu zamišljenu liniju i luk.

Naša šminkerka Izabela Princip savetuje, da ukoliko ste rešene da same sredite Vaše obrve, nemojte slepo pratiti trendove, prethodno prostudirajte svoj oblik lica. U zavisnosti da li je vaše lice okruglo, srcoliko ili trouglasto – odredite oblik obrva koji bi najviše pristajao vašem licu. Na fotografiji ispod, možete videti primere oblikovanja obrva prema obliku lica.

1) Okruglo lice:  Pravilo je da devojkama koje imaju okruglo lice, pristaje malo viši luk obrva, i da pri krajevima budu samo malo istanjene, što će vizuelno izdužiti celo lice. Ne preterujte sa stanjivanjem obrva, možete postići efekat previše stroge grimase.

 2) Usko lice:  Osobe sa uskim licem će sklad postići sa ravnijim oblikom obrva. Ovde valja samo malo podići kraj obrva i stanjivati minimalno od polovine ka spolja.

 3) Srcoliko ili trouglasto lice: Devojke koje imaju srcoliko ili trouglasto lice sa malom zašiljenom bradom, konture će ublažiti ako se luk obrva zaobli.

  Nepisano je pravilo da dužina obrva treba da bude od ivice nozdrva, do dijagonale između te ivice i ivice oka. A što se tiče debljine, kao što je već rečeno, nju ćete odrediti prema obliku lica.  Međutim, ako ste možda pogrešili u nekoj manjoj meri, takve greške se mogu ispraviti posebnim olovkama za definisanje i oblikovanje obrva, kojih danas postoji čitava paleta od raznoraznih  proizvođača.

  Svaka modna sezona donosi i nove trendove u oblikovanju obrva. Ove sezone, moderan je "natural look" koji pretpostavlja deblje obrve. Nemojte forsirati nešto što vam ne pristaje, samo zato što je to in ili trenutno u modi. Ne pokušavajte potpuno da promenite prirodan oblik obrva, samo ga izdefinišite i prilagodite Vašem licu.

  Izabela Princip

Professional make up artist

 Za link ka Fejsbuk strani šminkerke Izabele Princip kliknite http://www.facebook.com/profesionalnisminker.izabelaprincip

 

Slike izvor: Profesionalni Šminker Izabela Princip ; www.funaccelator.blogspot

         
Veze i vezice
Matematičari otkrili formulu ljubavi
Travel
Plitvička jezera: lepota i mir
U trendu
Mahune snižavaju loši holesterol
Coolinar
Testenina sa kozicama i šparglama
Entertainment
Stas u obliku trešnje
Crafts
Raskoš koju je kupila Sofia Vergara
Glamour
Udobno za aprilsko kišno vreme