Uređenje dnevne sobe

Uređenje dnevne sobe

Dnevna soba predstavlja mesto okupljanja u stanu ili kući, mesto gde uživate sa prijateljima ili članovima porodice, mesto za odmor uz neku knjigu ili film. Na funkcionalnost dnevnog boravka utiču sama površina prostora koji ona zauzima ali i kombinacije boja, materjala i komada nameštaja koji se u njoj nalaze. Uređenje dnevne sobe predstavlja najveći korak prilikom uređenja stana.

 

Ukoliko je moguće, poželjno je da dnevna soba bude prostrana. Veća površina dnevne sobe Vam omogućava da iako je opremite nekim većim komadom nameštaja ili ogromnom ugaonom garniturom, i dalje imate prostor za nesmetano kretanje.

Međutim, ukoliko imate manji stan, neophodno je da uređenje dnevne sobe bude sprovedeno planski i da se prilikom toga vodi računa o tome koliki prostor zauzima nameštaj za ovu prostoriju, kako ne bi bila još i pretrpana. Najbitnije je da u dnevnoj sobi postoji dovoljno prostora za kretanje, jer nije prijatno da svaki put kad treba da koristite neki komad nameštaja, morate da pomerite ili preskačete neki drugi.

Vrlo je bitno da prilikom uređenja dnevnog boravka dobro razmislite o tome koje bi vam boje prijale. Boje koje Vam se inače dopadaju, u prostoru mogu imati sasvim drugačiji efekat, pogotovo ako se radi o velikim površinama. Pored toga kako Vam se boje dopadaju, postoji ceo spisak uticaja određenih boja u prostoru na ljude koji u njemu provode vreme. Bilo da se radi o bojama  zidova ili nameštaja, najvažnije je da prijaju Vašim očima i da pri tom budu dobro iskombinovane kako ne biste od dnevnog boravka dobili šarenilo kakvo niste očekivali.

Razmišljajte o svim detaljima i ukoliko ne živite sami, konsultujte i članove svoje porodice o tome kako bi oni želeli da izgleda dnevni boravak jer je bitno da se u njemu osećaju prijatno svi ukućani.

Za vas smo odabrali galeriju zivopisnih dnevnih soba, u bojama proleća.

 

         
Veze i vezice
Matematičari otkrili formulu ljubavi
Travel
Plitvička jezera: lepota i mir
U trendu
Čudotvorna moć banane
Coolinar
USKRŠNJA POGAČA
Entertainment
Zvezde koje bi se mogle razbacivati sa novcem ali umesto toga...
Wellness & Care
5 stvari za lepu kožu
Glamour
Par saveta za tenisice